Logga in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Om EASTSIDE STORIES

Vad är East Side Stories?

Logo genomskinlig 500pxEast Side Stories är ett 3 årigt kulturprojekt om Helsingborg som utspelar sig på Drottninghög, Dalhem och Fredriksdal.
Målet är att göra en stor musikteaterföreställning som spelas under 2018 där både professionella skådespelare, sångare, dansare och amatörer står sida vid sida i den nyskrivna föreställningen East Side Stories.
Föreställningen bygger på berättelser som skapas utifrån delaktighet med invånare från området. Fokus för projektet är identitet, kreativitet och mångfald. Redan under våren 2017 startar aktiviteter som leder fram till projektet; bla skrivarverkstäder och kurser i dans, sång och teater.
East Side Stories är en del av Kulturrådets satsning Kreativa Platser. Inva-sam, Helsingborg är huvudpart och delar partnerskapet med Helsingborgs stadsteater och projektet Tillsammans.

EAST SIDE STORIES = Inva-sam + Helsingborgs stadsteater+ Tillsammans

Vilka är Inva-sam?

Invasam 300x191Insa-sam är en samorganisation för Helsingborgs drygt 40 invandrarföreningar som arbetar för att tillvarata föreningarnas intressen, främja samarbetet dem emellan, föra medlemmarnas talan och lyfta fram frågor som berör invandrarna inom Helsingborgs kommun. Inva-sam är en remissinstans genom det kommunala integrationsrådet KIR. Inva-sam verkar för delaktighet, gemenskap, integration och mångfald.

www.inva-sam.se
Kontaktperson: Mohamed Hélaoui (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)

Vad är Helsingborgs stadsteater?

helsingborgsstadsteater logoHelsingborgs stadsteater ägs av Helsingborgs stad och har ca 70 anställda. Teatern erbjuder scenkonst på hög konstnärlig nivå för alla åldrar. Ca 8 produktioner görs per år på teaterns scener och Soppteatern har en premiär varje vecka.

I uppdraget finns ett prioriterat fokus på barn och unga med egenproducerade familjeföreställningar i samarbete med stadens skolor.

Samarbete görs även med regionala institutioner och fria teatergrupper, scenkonstnärer, skolor och föreningsliv

www.helsingborgsstadsteater.se
Kontaktperson: Annika Kofoed (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)

Vad är Tillsammans?

Tillsammans loggaTillsammans är ett projekt med fokus på mänskliga rättigheter, demokrati och integration. Projektet grundades av Helsingborgs nio studieförbund i en ambition att inkludera så många som möjligt i aktiviteter som stärker demokratin, baseras på mänskliga rättigheter och kan utgöra en del i byggandet av ett framtida hållbart samhälle. Projektet arrangerar kulturarrangemang, event, cirkelledarutbildningar med olika perspektiv på nätverkets fokusområden. Målbilden är integration genom möten över gränser.

www.tillsammanshbg.se

Kontaktperson : Josefine Thorén (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)